skip to Main Content

Waarderingen voor Vereniging van Eigenaren

De Vereniging van Eigenaren draagt zorg voor een juiste verzekering van een appartementencomplex. Dit is wettelijk verplicht en staat beschreven in de Appartementswet uit 1951. Of het nu gaat om een portiek met 3 woningen of om een flatgebouw met honderden appartementen.

Troostwijk voert al jarenlang waarderingen uit voor particulieren VvE’s, VvE-beheerders en het intermediair. Hierdoor heeft Troostwijk veel ervaring met het creëren van een passende VvE-waarderingsoplossing. In overleg zijn er ook mogelijkheden tot een abonnement waarbij met regelmaat de bestaande portefeuilles en nieuwe complexen worden gewaardeerd.

Waarom een VvE waarderen

  • Een taxatie is verplicht door de verzekeraar;
  • Het vaststellen van de juiste verzekeringspremie;
  • Het voorkomen van onderverzekering;
  • Het voorkomen van oververzekering waarbij u onnodig te hoge premie betaald;
  • Het uitsluiten van privé aansprakelijkheid bestuurder;
  • Het vaststellen van schade na een calamiteit;
  • De herbouwwaarde van een opstal wordt vaak om de 6 jaar opnieuw vastgesteld.

Appartementswet 1951

In 1951 is de Appartementswet (Woningwet) ingevoerd. Daarin werd voor elk appartementsgebouw een Vereniging van Eigenaren (VvE) verplicht gesteld. Deze vereniging is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex en de onderlinge verdeling van de kosten en taken. Wanneer u een appartement (srecht) koopt, bent u van rechtswege lid van een VvE. Het doel van een VvE is in de wet als volgt omschreven: ‘Het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars.’

Privé aansprakelijkheid bestuurders

Wanneer bij schade blijkt dat er sprake is van onderverzekering, en de waarde van het complex is niet door een deskundige taxateur vastgesteld, dan kan het zijn dat er sprake is van nalatigheid van het bestuur. Het deel van de schade dat niet door de verzekering wordt uitgekeerd, wordt dan mogelijk in privé verhaald op de bestuurders van de VvE. Dit valt bijna nooit onder de dekking van de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom van groot belang dat de waarde van uw complex door een deskundige taxateur wordt vastgesteld.

Kortom: onze ervaren taxateurs staan garant voor een betrouwbaar, actueel taxatierapport en een sterkere positie voor uw bestuur als het appartementencomplex door schade wordt getroffen.

Back To Top
×Close search
Zoeken