skip to Main Content

Emotionele waarde

Troostwijk is gespecialiseerd in het taxeren van schilderijen, antiek, kunst en complete kunstcollecties. Ook voor een taxatie van uw inboedel en kostbaarheden zoals sieraden en horloges, bent u bij ons aan het juiste adres. Een kunsttaxatie van Troostwijk wordt uitgevoerd door onze dochteronderneming Apresa.

Onze kunsttaxateurs zijn objectief en beschikken over zeer ruime ervaring in het werkveld. Bovendien zijn wij een betrouwbare en volledig onafhankelijke taxateur, zonder belangen in de handel of het verzekeringswezen.

Schilderijen, kunst, kostbaarheden en inboedelgoederen taxeren is een specialistisch vak dat veel kennis en ervaring vereist. Bij Troostwijk zorgen we er dan ook voor dat de kennis van onze kunsttaxateurs te allen tijde up-to-date is.

We onderscheiden twee soorten waarderingen: verzekeringstaxaties en economische waarderingen.

Waarom?

 

Verzekeringstaxatie

Met een professionele verzekeringstaxatie van uw kunst, antiek en kostbaarheden, zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent en voorkomt u discussies met de verzekeraar. Diefstal en brand- water- of andere schade leiden namelijk vaak tot onnodige problemen tussen verzekerde en verzekeraar, als de waarde van verzekerde objecten van tevoren niet goed is vastgelegd.

Laat daarom altijd een rapport opstellen van uw kunst, sieraden en antiek door middel van een kunsttaxatie.

Economische waardering

Een economische kunsttaxatie wordt uitgevoerd ten behoeve van successie, onderlinge verdeling, vrijwillige verkoop en andere doelen met een economische inslag. Doorgaans worden deze waarderingen gebaseerd op de waarde in het economisch verkeer.

Tussen de verzekerings- of vervangingswaarde en de waarde van een object in het economisch verkeer, kan een zeer groot verschil zitten.

Waardebegrippen

Bij het formuleren van een taxatieopdracht wordt in overeenstemming met het doel van de taxatie altijd een waarderingsgrondslag bepaald.

Voordelen

Onafhankelijk en objectief waardeoordeel

Troostwijk taxeert als marktleider voor alle denkbare bedrijven en instanties. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxaties uit over heel de wereld.

Betrouwbare en duidelijke rapportage

Troostwijk staat garant voor een betrouwbaar, actueel taxatierapport en zorgt voor een sterkere positie voor u als verzekerde, als u onverhoopt toch door schade wordt getroffen.

Ervaren en vakkundige taxateurs

Onze taxateurs gaan deskundig te werk en beschikken over zeer ruime ervaring waar het gaat om de taxatie van kunst, antiek en kostbaarheden. Onze taxateurs zijn allemaal algemeen taxateurs die in staat zijn om alle objecten te taxeren. Een aantal van onze taxateurs zijn bovendien nog eens extra gespecialiseerd in een of meerdere specifieke vakgebieden. Zo vinden wij altijd een taxateur die bij uw opdracht past.

Onze certificeringen

blank

Acceptatie

Troostwijk rapporteert volgens de hoogste standaarden. Dankzij onze gedetailleerde omschrijvingen, worden de taxatierapporten door alle verzekeraars geaccepteerd.

Onze werkwijze

Opdracht

Nadat het doel, de waarderingsgrondslag en de rapportagevorm van een taxatieopdracht zijn vastgesteld worden het financiële component en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van onze opdrachtgever wordt het taxatieproces gestart.

Uitvoering

Tijdens het taxatiebezoek maakt de taxateur, na een korte bespreking vooraf, een ronde door het gebouw en/of huis. Meestal wordt begonnen met de meest tijdrovende onderdelen zoals sieraden, horloges of zilver.

Het is raadzaam dat er iemand in de buurt is aan wie de taxateur desgewenst een paar vragen kan stellen. Na het taxatiebezoek wordt het rapport door de taxateur uitgewerkt. Uiteraard behandelen wij iedere taxatie discreet en integer.

Klanttevredenheidsonderzoek

Troostwijk legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daarom zijn onze taxateurs voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening.

Na het verzenden van het taxatierapport nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Back To Top
×Close search
Zoeken