skip to Main Content
Voor professionals, door professionals

Voordat we met de ontwikkeling van het Reinstatement Value Model (RVM) zijn begonnen, zijn we gaan praten met verzekeraars, het intermediair en organisaties met veel vastgoed. Zo zijn we erachter gekomen wat hun wensen en verwachtingen waren van een digitale tool die wij op de markt wilden brengen. De uitkomst ligt voor de hand. De tool moest betrouwbaar zijn, de informatie goed toegankelijk en dit alles tegen aantrekkelijke kosten. Als je kijkt naar ons model, dan kunnen we stellen dat de tool voldoet aan alle eisen. Voor professionals, door professionals. Dat is RVM.

Waar staat RVM voor?

RVM staat voor Reinstatement Value Model, oftewel een model om herbouwwaardes te berekenen. Troostwijk heeft dit model ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt herbouwwaardes voor zakelijke klanten te berekenen op basis van data uit interne en externe bronnen. Dit model kan ingezet worden voor eenmalige berekeningen, bijv. bij de aanvraag van een nieuwe verzekering. Maar ook om voor een gehele portefeuille te analyseren waar de risico’s zitten op onderverzekering. Deze bevindingen worden gedeeld via een dashboard op uw computer of tablet.

Hoe komt de herbouwwaarde tot stand?

Het rekenmodel wat we voor RVM gebruikt hebben, is ontwikkeld door senior taxateurs van Troostwijk. Dit rekenmodel is een elementenbegroting, wat binnen de taxatiebranche bekend staat als de meest nauwkeurige manier om herbouwwaardes te berekenen.

Altijd de actuele waarde van objecten onder handbereik

Een voorbeeld ter illustratie. Een kleine steekproef van de onroerend portefeuille geeft aan dat de waarde van de panden te laag getaxeerd is. In geval van schade is dit natuurlijk een probleem. En vaak blijft het niet alleen bij een financieel probleem, maar ontstaan er ook veel spanningen die voorkomen hadden kunnen worden.

Hoe ga je onderwaardering van een grote portefeuille oplossen? Alle panden één voor één voor taxeren?

Vroeger was dit de consequentie geweest. Gelukkig is daar met de komst van het Reinstatement Value Model (RVM) van Troostwijk verandering in gekomen. Het is in alle opzichten de perfecte tool om uw hele portefeuille snel en efficiënt te taxeren. De tool is uitermate geschikt voor taxaties van duizenden panden. Zelfs taxaties van portefeuilles met tienduizenden panden vormen geen probleem. Bovendien is de investering extreem laag als je dit vergelijkt met een fysieke taxaties.

Hoge kwaliteit, lage kosten

Troostwijk heeft 90 jaar kennis en ervaring in een digitale tool gebundeld. Hierdoor maakt RVM gebruik van data die uiterst betrouwbaar zijn en omdat die data zo betrouwbaar zijn, is het mogelijk uitschieters naar boven en naar beneden direct te herleiden. We hebben het over unieke data waar u blindelings op kunt vertrouwen.

De tool maakt dus gebruik van dezelfde berekeningsmethode waarmee onze taxateurs al jaren werken. Zij gebruiken trouwens ook een digitale tool bij hun fysieke taxaties. Dit heeft als voordeel dat u de zekerheid heeft van actuele data.

Datagedreven risicobeheer binnen enkele seconden.

Back To Top
×Close search
Zoeken