skip to Main Content

Waarderingen voor woning- en monumenteigenaren

Uit ervaring weten wij dat het vaststellen van een juiste herbouwwaarde voor een woonhuis/monument niet eenvoudig is. De kans op onderverzekering is groot, met als gevolg dat er in geval van schade onvoldoende wordt uitgekeerd om het object te herstellen in zijn oude glorie.

Troostwijk is gespecialiseerd in het waarderen van bijzondere opstallen, zoals grachtenpanden, woonboerderijen, landgoederen, monumentaal erfgoed en exclusieve woningen. Wanneer u een verzekering gaat afsluiten voor een dergelijk opstal is een taxatie vanuit de verzekeraar vaak een verplichting.

Voor deze opstalverzekering, ook wel brandverzekering genoemd, moet de herbouwwaarde (conform artikel 7:960 BW) worden vastgesteld. Wanneer een vaststelling van de herbouwwaarde niet verplicht is, wordt hieraan vaak onbewust voorbijgegaan met alle vervelende gevolgen van dien.

Waarom opstallen taxeren

  • Een taxatie is verplicht door de verzekeraar;
  • Het vaststellen van de juiste verzekeringspremie;
  • Het voorkomen van onderverzekering;
  • Het voorkomen van oververzekering waarbij u onnodig te hoge premie betaald;
  • Het vaststellen van schade na een calamiteit;
  • De herbouwwaarde van een opstal wordt vaak om de 6 jaar opnieuw vastgesteld.

Gecombineerde expertise

Dankzij de combineerbare expertise van onze opstal- en kunsttaxateurs zijn wij goed in het taxeren van bijzondere en monumentale objecten met bijzondere ornamenten, sculpturen of (kunst)historische bouwelementen.

Back To Top
×Close search
Zoeken