Kunsttaxaties

Een schilderij, een sieraad of horloge, allemaal voorwerpen die verbonden zijn met emotie

Emotionele waarde

 

Apresa is onderdeel van de Troostwijk Groep en gespecialiseerd in het taxeren van schilderijen, antiek, complete kunstcollecties maar ook het taxeren van kostbaarheden als sieraden en horloges.

Kunst, kostbaarheden en inboedelgoederen taxeren is een vak apart. Wij beschikken daarom over ruime ervaring in ons werkveld en zijn onafhankelijk en objectief. Zo hebben wij geen belangen in de handel of het verzekeringswezen.

We onderscheiden twee soorten waarderingen: verzekeringstaxaties en economische waarderingen.

Waarom taxeren?

Verzekeringstaxatie

Een professionele verzekeringstaxatie van uw kostbare kunstwerken voorkomt discussies met de verzekeraar. Diefstal, brand-, water- of andere schade leiden vaak tot onnodige problemen tussen verzekerde en verzekeraar, wanneer de waarde van verzekerde objecten van tevoren niet goed is vastgelegd.

Laat daarom altijd een taxatierapport voor een verzekering opstellen. Dat voorkomt problemen en specificeert de objecten die onder de categorie kunst, antiek, schilderijen, sieraden en overige kostbaarheden vallen.

Economische waardering

Een economische waardering wordt uitgevoerd ten behoeve van successie, onderlinge verdeling, vrijwillige verkoop en andere doelen met een economische inslag. Doorgaans worden deze waarderingen gebaseerd op de waarde in het economisch verkeer.

Tussen de verzekerings- of vervangingswaarde en de waarde van een object in het economisch verkeer kan een zeer groot verschil zitten.

Voordelen van Troostwijk taxaties

Onafhankelijk en objectief waardeoordeel

Troostwijk taxeert als marktleider voor alle denkbare bedrijven en instanties, maar ook voor particulieren. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxaties uit over de hele wereld.

Betrouwbare en duidelijke rapportage

Troostwijk staat garant voor een betrouwbaar, actueel taxatierapport en zorgt voor een sterkere positie als u onverhoopt toch door schade wordt getroffen.

Ervaren en vakkundige taxateurs

Onze taxateurs koppelen hun ruime ervaring aan een grote deskundigheid waar het gaat om de taxatie van kunst, antiek, sieraden en overige kostbaarheden. Hoewel een aantal gespecialiseerd is op een bepaald gebied, zijn zij allemaal algemeen taxateur. 

Onze taxateurs staan ingeschreven bij VRT en/of TMV en volgen jaarlijks een permanent educatietraject middels trainingen en beursdeelnames.

Acceptatie

Troostwijk rapporteert volgens de hoogste standaarden waar het gaat om omschrijvingen en detaillering waardoor de taxatierapporten door alle verzekeraars worden geaccepteerd.

Onze werkwijze

Opdracht

Nadat het doel, de waarderingsgrondslag en de rapportagevorm van een taxatieopdracht zijn vastgesteld worden de financiële component en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van onze opdrachtgever wordt het taxatieproces gestart.

Uitvoering

Tijdens het taxatiebezoek maakt de taxateur, na een korte bespreking vooraf, een ronde door het gebouw en/of huis. Meestal wordt begonnen met de meest tijdrovende onderdelen zoals sieraden, horloges of zilver. 

Het is raadzaam dat er iemand in de buurt is aan wie de taxateur desgewenst een paar vragen kan stellen. Na het taxatiebezoek wordt het rapport door de taxateur uitgewerkt. Uiteraard behandelen wij iedere taxatie discreet en integer.

Klanttevredenheidsonderzoek

Troostwijk legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daarom zijn onze taxateurs voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening. 

Na het verzenden van het taxatierapport nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

Vul het formulier in en vraag eenvoudig een offerte aan!

  1. Contactgegevens:
  2. Verzoek voor:
  3. (Meerdere keuzes zijn mogelijk)