Indexcijfers

Een belangrijke standaard binnen de verzekeringsbranche

Bedr. Inventaris

116,3

jan 2018
Bedr. Gebouwen / Kantoren

123,7

jan 2018
Woningbouw

121,6

jan 2018

Indexcijfers 2019

Indexcijfers 2019 excl. BTW vindt u op onze homepage.

Troostwijk Index

Elk jaar biedt Troostwijk indexcijfers voor bedrijfsinventaris, gebouwen en woningbouw aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de verzekeringsbranche.

Van kwartaal naar jaar indexcijfers

Troostwijk heeft ervoor gekozen de indexcijfers niet alleen te baseren op informatie uit het verleden. We voegen daaraan een belangrijke component toe, namelijk een inschatting van het prijspeil van de bouwkosten in de toekomst. 

Per 1 januari 2019 zijn wij daarom overgegaan van een kwartaalpublicatie naar een jaarpublicatie van de indexcijfers. Klik hier voor meer informatie over de indexcijfers en de veranderingen.

Troostwijk Index nieuwsbrief

Ontvang gratis de Troostwijk index nieuwsbrief met elk jaar de nieuwste indexcijfers. Voordat u de cijfers ontvangt dient u wel eenmalig een formulier in te vullen, waarin u aangeeft dat u gebruik wil maken van deze dienst. 

Voordelen Troostwijk Index 

  • U ontvangt de nieuwste indexcijfers ruim voor de officiële publicatiedatum.
  • Na het invullen van het formulier is bronvermelding niet meer verplicht.

Gebruik Indexcijfers

Wil u meer informatie over de indexcijfers of het gebruik hiervan?

Voorwaarden

Als u het formulier voor de Troostwijk Index niet heeft ingevuld is bronvermelding verplicht. Verveelvoudiging voor eigen- of intern gebruik is wel toegestaan.

De inhoud van de website en de indexcijfers zijn met uiterste zorgvuldigheid tot stand gebracht. Zo wordt de inhoud regelmatig gecontroleerd en geactualiseerd. 

Troostwijk kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de website of de indexcijfers. 

Troostwijk kan in het bijzonder niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of consequenties ontstaan door direct of indirect gebruik van de inhoud van de website.

Welk indexcijfer heb ik nodig voor mijn klanten?

Vanaf 1 oktober 2012 is het BTW-tarief verhoogd naar 21%. 

Indien uw klanten geen BTW kunnen verrekenen, kunt u de indexcijfers inclusief BTW hanteren. Is dit wel het geval dan hanteert u de indexcijfers exclusief BTW.

Over de Index

Om de ontwikkeling van verschillende grootheden ten opzichte van elkaar goed te kunnen vergelijken wordt vaak gebruik gemaakt van indexcijfers. Speciaal voor de verzekeringsbranche heeft Troostwijk indexcijfers van bedrijfsinventaris, gebouwen en woningbouw ontwikkeld. Met deze indexcijfers kunt u de waardeontwikkelingen volgen. Het basisjaar is 1 januari 2007 (=100).

Troostwijk Research publiceert de Troostwijk Index sinds 2002. Bij de bepaling van de indexcijfers maakt zij gebruik van verschillende informatiekanalen en bronnen. Daaruit wordt een gemiddeld indexcijfer verkregen. De indexcijfers die Troostwijk afgeeft zijn algemene cijfers en niet gerelateerd aan een specifiek type vastgoed of een specifieke branche.

Zij vertrouwen Troostwijk

Wij opereren in alle segmenten van zowel het bedrijfsleven, de non-profit sector als semioverheid. Van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen.

Hulp nodig? neem contact op.

Hoe kunnen wij u helpen

Onze medewerkers helpen u graag verder.

Valuations

Taxaties

Een onafhankelijk waardeoordeel

Meer informatie
Contra Expertise

Contra Expertises

Optimale bijstand bij schade

Meer informatie
Real Estate

Real Estate

Vastgoedadvisering op maat

Meer informatie