skip to Main Content

Eerste DuPa 2.0 taxatierapport

Na de invoering van DuPa 2.0 half februari, heeft Troostwijk afgelopen week het eerste officiële DUPA 2.0-rapport uitgebracht. Dit rapport is in opdracht van ABN AMRO opgesteld en goedgekeurd door het team van Reinier Mijsberg. Taxateurs Remko den Hartog en Yves Koekoek ondertekende dit bijzondere taxatierapport. Niet alleen het rapport was bijzonder, maar ook de casus zelf ook.  

Het betreffende object is een gedateerd bedrijfscomplex met industriële functie waarbij een renovatievraagstuk moest worden meegenomen in de waardering. Door de toepassing van DUPA 2.0 en de kennis van de taxateurs kon samen met de renovatie ook een voorstel worden uitgewerkt om het complex te verduurzamen en de kantoorruimte naar label A te brengen.  

Juist bij een dergelijk vastgoed blijkt het belang dat stil wordt gestaan bij verduurzaming. De verduurzamingsstap die gezet kan worden is immers enorm en daarmee is de positieve impact op onze aarde substantieel. Goed werk Remko en Yves. Wat ons betreft mogen er nog vele (bijzondere) taxaties met DuPa 2.0 volgen! Wij zijn er klaar voor! 

 Over Dupa 2.0

De Dupa 2.0 is een aanvullende paragraaf in het taxatierapport waarin de ESG nader wordt toegelicht mede aan de hand van het energie verbruik. In aanvulling daarom kunnen er verduurzamingsmaatregelen worden benoemd en een waarde na verduurzaming. De DUPA 2.0 is tevens van toegevoegde waarde voor de bedrijven die moeten voldoen aan CSRD rapportage (corporate sustainability reporting directive).

Back To Top
×Close search
Zoeken