skip to Main Content

Risicobeheer

Bij het laten bouwen of verbouwen van bijvoorbeeld een bedrijfspand komt u onvermijdelijk voor keuzes te staan. Voordat de bouwactiviteiten zijn gestart kunnen wij, als onafhankelijk deskundige, de risico’s op het gebeid van brand, inbraak en beveiligingsniveau, voor u in kaart brengen.

Ook wanneer u niet dagelijks betrokken bent bij het bouw- of verbouwproces en behoefte heeft aan duidelijkheid en transparantie, adviseren wij u graag gedurende het gehele bouwproces.

Waarom?

Risico’s en consequenties

Het traject van bouwbegeleiding bestaat uit drie fases: nieuwbouwbegeleiding, risico-inventarisatie en het vaststellen van bedrijfsschadebelang. Tijdens deze fases worden alle mogelijke risico’s geanalyseerd. Elke projectfase is ook separaat beschikbaar.

Ook tijdens en na de bouw van uw object kunt u van onze dienstverlening gebruik maken. Wij wijzen u op de risico’s en consequenties van eventuele wijzigingen. Zodat u op elk moment de juiste keuzes kunt maken.

Onze werkwijze

Uitvoering

Het bouwbegeleidingstraject wordt door onze dochteronderneming Burghgraef van Tiel uitgevoerd. Burghgraef van Tiel is sinds de start in 2004 uitgegroeid tot een kwalitatief hoogwaardig inspectiebureau. Burghgraef van Tiel is als marktleider op het gebied van risico-inspecties en opleiding toonaangevend en al jarenlang een gerenommeerde partner voor vele opdrachtgevers.

Door de jaren heen heeft Burghgraef van Tiel een brede expertise opgebouwd met het begeleiden van bouwprojecten. Hierbij kunt u denken aan industriële complexen, winkelcentra, horeca, kantoren, woningen en zorg gerelateerde nieuwbouw.

Fases bouwbegeleiding

Beoordeling

In deze eerste fase worden de uitgangspunten van het nog te bouwen of te verbouwen object, samen met u, uw architect en de aannemer, doorgenomen. Onderstaande aandachtspunten zullen onder andere worden behandeld.

  • Gekozen bouwmaterialen
  • Niveau beveiligingsinstallaties (brandgebied)
  • Niveau beveiligingsinstallaties (inbraak- en toegangscontrole)
  • Niveau overige beveiligingen (overspanning)
  • Niveau brand beperkende maatregelen (bijv. brandwerende scheidingen)
  • Beveiligingsniveau procesinstallaties
  • Zonnepanelen
  • Oplevering technische installaties
  • Mogelijke risicoverzwaring door klimaatverandering

Deze fase bestaat uit een gesprek met de betrokken partijen. Als alle benodigde informatie is verstrekt, wordt er een rapportage opgesteld. In deze rapportage worden de belangrijkste aandachtspunten behandeld.

Risicoanalyse

In de tweede fase, die plaatsvindt als de bouw in de eindfase zit, wordt er een risicoanalyse opgesteld. Burghgraef van Tiel maakt voor dit onderdeel gebruik van een full-scan rapportage. Dit is inclusief het gradingmodel. Deze rapportage beschrijft alle relevante risico’s en beschermingsniveaus en kan worden gebruikt voor het afsluiten van uw brandverzekering.

Bedrijfsschadebelang nieuwbouw

In de derde en laatste fase van het traject bouwbegeleiding wordt het nog te verzekeren bedrijfsschadebelang berekend. Dit is van belang voor de zekerheidsstelling van de continuïteit. Samen met u en uw verzekeringsmakelaar analyseren wij de afhankelijkheid van uw bedrijf van interne en externe factoren en de wijze waarop dit in de bedrijfsschadedekking geïntegreerd kan worden.

Klanttevredenheid

Troostwijk en Burghgraef van Tiel leggen de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van onze producten. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening.

Na het afronden van de opdracht nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Back To Top
×Close search
Zoeken