Tegemoetkoming in onderhoud Rijksmonument

Feb 22, 2018

Het onderhouden of restaureren van monumenten is kostbaar. Het behouden van authentieke elementen vraagt veel aandacht en een flink deel van de onderhoudsbegroting. Veel eigenaren van een rijksmonument zijn niet op de hoogte van de subsidiemogelijkheden voor renovatie en onderhoud. Met een gedegen plan kan subsidie worden gevraagd voor de helft van de onderhoudskosten voor monumenten.

In 2018 zal dit voor de laatste keer mogelijk zijn binnen de kaders van de Instandhoudingssubsidie ook wel bekend als de BRIM regeling of Instandhoudingsubsidie.

Een aanvraagtraject

Troostwijk heeft tot op heden vele eigenaren van Rijksmonument mogen ondersteunen in het aanvraagtraject met een speciaal voor dit doel opgesteld herbouwwaarderapport. Sinds 2 jaar hebben Troostwijk en Van Draeckeburgh de handen in een geslagen om u in dit gehele traject te ondersteunen. In 2017 heeft deze samenwerking geleid tot een kort onderzoek. Dit onderzoek zal de komende jaren verder worden doorgezet.  

De laatste jaren hebben wij onze relaties actief geïnformeerd over deze subsidie mogelijkheid. Een aantal heeft reeds actief gereageerd op onze mailing. In 2016 hebben we de Bibliotheek van Den Bosch kunnen ondersteunen in een succesvol aanvraagtraject. In 2017 zijn ook weer diverse aanvraagtrajecten in gang gezet.

Meer informatie:

Heeft u behoefte aan meer informatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Immers deze instandhoudingssubsidie zal in 2018 zijn laatste jaar in gaan, tenzij het nieuwe kabinet de regeling verlengt dan wel een nieuwe vorm zal geven. Dus zorg dat u deze laatste kans niet laat lopen.

Meer nieuws.

Aug 10, 2018

Onderzoeksrapport detailhandel personenauto’s

Apr 11, 2019

Troostwijk vlamt op Zweeds Congres