Burghgraef van Tiel & Partners publiceert Safety Sheet voor Lithium batterijen

Sep 20, 2019

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan, maar Lithium batterijen vind je overal om je heen; ze zitten o.a. in smartphones, speelgoed, laptops, elektrische fietsen en auto’s. Ze zijn licht, hebben een grote energiedichtheid, een lange levensduur en worden massaal toegepast.

Potentieel gevaar

Helaas, brengen deze batterijen ook een groot potentieel gevaar met zich mee. Lithium batterijen kunnen namelijk, te allen tijden instabiel raken en brand veroorzaken. De nare gevolgen hebben ze bij risico-inspectie- en preventiebureau Burghgraef van Tiel & Partners maar al te vaak gezien. Wij vinden dan ook dat het de hoogste tijd is dat mensen goed geïnformeerd gaan worden over hoe zij lithium batterijen op een veilige en verantwoordelijke manier kunnen opladen en gebruiken.

Handig Safety Sheet

Waar Burghgraef van Tiel & Partners eerder dit jaar de Echte Preventie Award 2019 bemachtigde dankzij hun publicatie van het document Gebruik en opslag van lithium batterijen met panklare oplossingen voor de meeste bedrijven, publiceren wij nu ook een handige Safety Sheet, die toegankelijk en relevant is voor alle gebruikers van lithium batterijen. Het onderwerp is immers veel te belangrijk en voor vrijwel iedereen relevant.

Klik hier voor het handige Safety Sheet

 

Burghgraef van Tiel & Partners in sinds oktober 2018 onderdeel van de Troostwijk Groep.

Meer nieuws.

Oct 20, 2020

Sale-and-leaseback voor uw vastgoed

May 14, 2020

Update – COVID-19-crisis en de vastgoedmarkt