skip to Main Content

VvE taxatieservice

De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit een verzekering af die schade aan het appartementencomplex dekt in geval van onheil. De verzekering die de VvE heeft afgesloten heet een opstalverzekering. Deze wordt in de volksmond ook wel brandverzekering genoemd, maar biedt dekking tegen meer dan alleen de gevolgen van brand. Om ervoor te zorgen dat bij brand of een andere calamiteit de gehele schade wordt vergoed, mag er geen sprake zijn van onderverzekering. Maar u wilt ook niet te veel premie betalen, dus oververzekering is ook niet gewenst.

In 1951 is de Appartementswet (Woningwet) ingevoerd. Daarin werd voor elk appartementsgebouw een Vereniging van Eigenaren (VvE) verplicht gesteld. Deze vereniging is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex en de onderlinge verdeling van de kosten en taken. Wanneer u een appartement (srecht) koopt, bent u van rechtswege lid van een VvE. Het doel van een VvE is in de wet als volgt omschreven: ‘Het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars.’

Deze belangen kunnen zijn:

  • Het onderhoud van het gebouw, zoals het schilderwerk, het schoonmaken en het dak;
  • Het verzekeren van het gebouw;
  • Het onderhoud van de technische installaties, zoals de centrale verwarming, de lift, etc.

Zoals eerder al benoemd draagt de Vereniging van Eigenaren zorg voor een juiste verzekering van een appartementencomplex. Dit is wettelijk verplicht. Of het nu gaat om een portiek met 3 woningen of om een flatgebouw met honderden appartementen. Om ervoor te zorgen dat de verzekering de juiste dekking biedt, wordt de herbouwwaarde van het gebouw vaak om de 6 jaar opnieuw worden vastgesteld.

Vraag nu online een offerte aan voor een taxatie van uw VvE – appartementencomplex, klik op de button offerte aanvragen en vul het formulier in.

Back To Top
×Close search
Zoeken