skip to Main Content

Troostwijk al 20 jaar actief in de Scandinavische landen

Troostwijk is al 20 jaar actief in de Scandinavische landen en met name in Zweden. Vanuit de opgebouwde contacten is in de loop van de jaren ook een samenwerking ontstaan met de Swedish Risk Management Association (SWERMA).

De SWERMA organiseerde op 8 september jl. haar jaarlijkse Risk Forum in Stockholm, waarop interessante vraagstukken worden behandeld en bediscussieerd binnen het thema ‘Living the new normal’. Ondanks dat de Zweedse regering de Coronapandemie anders heeft aangepakt dan de Nederlandse overheid, was dit toch het eerste Riskforum sinds 2019. Een weerzien van elkaar na 3 jaar.

De SWERMA is een leidende belangenorganisatie die zich richt op alles wat te maken heeft met risicobeheer: alle gecoördineerde activiteiten die een organisatie gebruikt om blootstelling aan risico’s te beheersen. Aansluitend op het thema ‘living the new normal’, verzorgde de Troostwijk, die tevens een van de hoofdsponsors is, dit jaar een break-out sessie getiteld: “Even the Dutch don’t like all that water”.

Vanwege de teasende titel hadden veel risk managers, makelaars en verzekeraars zich ingeschreven voor deze break-out sessie. Na het vertonen van een indrukwekkende introductiefilm, waarin de overstromingen van juli 2021 aan bod kwamen. Werd er tijdens de presentatie ingegaan op de diverse overstromingen sinds 1953 met de nadruk op overstromingen van de Maas in de jaren ’90 als ook de wateroverlast in Zuid-Limburg van vorig jaar.

Interactie met de zaal leverde een mooie ‘één-twee’ op ten aanzien van het feit dat de maatregelen die sinds de jaren ’90 zijn genomen vorig jaar een overstroming van het Maasgebied hebben voorkomen; als ook een bespreking van de diverse verzekeringsissues die de schade van juli 2021 met zich mee heeft gebracht. Kortom, het leven met water is voor ons normaal en we nemen door de jaren heen de maatregelen die nodig zijn om ons te beschermen: ‘living the new normal’.

De opkomst was groot en na afloop waren de reacties zeer positief. Wij kijken dan ook terug op een voor ons zeer geslaagd evenement.

blank
Back To Top
×Close search
Zoeken