skip to Main Content

Indexcijfers kwartaal 4 – 2022

Troostwijk Research publiceerde vandaag de Troostwijk Index kwartaal 4 – 2022. Met de Troostwijk Index informeren wij u over de ontwikkeling van de prijzen van bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris voor het aankomende kwartaal.

De nieuwe indexcijfers zijn:

De Troostwijk-index voor bedrijfsgebouwen en kantoren: 119,7
De Troostwijk-index voor woningen: 117,4
De Troostwijk-index voor bedrijfsinventaris: 115,1

(Troostwijk Index 2019 kwartaal 4 = 100)

Kwartaal op kwartaal zijn zowel de bouwkosten voor utiliteitsbouw als de productiekosten voor de bedrijfsinventaris sterk gestegen. De stijging van de bouwkosten voor woningen bleef beperkt. Het verschil in de stijging van de bouwkosten tussen woningen en bedrijfs- en kantoorgebouwen, wordt veroorzaakt doordat de kosten voor onderaannemers voor de utiliteitsbouw sterker stegen dan voor de woningbouw.

De stijging van de productiekosten voor inventaris wordt hoofdzakelijk gedreven door de aanhoudende stijging van de energiekosten. De grondstofprijzen blijven onverminderd op een hoog niveau, maar lijken enigszins te stabiliseren. Zolang de onrust op de energie- en grondstoffenmarkt aanhoudt als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne, is het de verwachting dat de kosten de komende periode verder zullen toenemen.

Klik hier voor alle kwartaal indexcijfers.

Index nieuwsbrief

Ontvang gratis de Troostwijk index nieuwsbrief met elk kwartaal de nieuwste indexcijfers. U kunt zich hier direct aanmelden.

Back To Top
×Close search
Zoeken