skip to Main Content

De covid-19-crisis in de vastgoedmarkt: de kracht van data

Het is helaas onmogelijk om in de toekomst te kijken. Ook ervaring en intuïtie schieten tekort om situaties volledig te kunnen overzien in een wereld die steeds complexer lijkt te worden. De coronacrisis heeft vrijwel niemand aan zien komen, maar inmiddels zitten we er midden in. Waar het vrij lastig kan zijn om te zien wat er nu precies allemaal gaande is op de vastgoedmarkt, kan data een uitkomst bieden. Een artikel van Sybe Nijboer, Manager Troostwijk Research.

Niet alleen maakt data het mogelijk om vergelijkingen te maken tussen heden en verleden; het maakt het ook mogelijk om een blik te kunnen werpen op mogelijke toekomstige situaties. De uitgebreide dataset en de nuttige tools van Troostwijk Research, waren voor de crisis al een enorme toegevoegde waarde voor de werkzaamheden en de klanten van Troostwijk, maar komen nu al helemaal bijzonder goed van pas.

Het koppelen van research en taxatie gegevens

Troostwijk Research is omstreeks 2007 in het leven geroepen om met name een ondersteunende taak te vervullen op het gebied van de informatievoorziening voor de werkzaamheden van de taxateurs en experts van Troostwijk. “Inmiddels zijn onze data, tools en researchdiensten ook een belangrijk en waardevol product geworden voor allerlei organisaties en partijen buiten Troostwijk, die veel baat hebben bij onze analyses en adviezen”, vertelt Sybe Nijboer.

“In onze database komen taxatiegegevens en researchgegevens samen. Het resultaat is een schat aan informatie, waarmee we met behulp van slimme tools een goed onderbouwd antwoord op een grote verscheidenheid aan vastgoed gerelateerde vraagstukken kunnen doorberekenen.” Met name in deze onzekere tijd, kan een data-analyse onderzoek de zekerheid bieden, die een organisatie nodig heeft om de juiste stappen te kunnen zetten.

Klik hier voor de hele column op het Vastgoedjournaal.nl.

 


Sybe Nijboer
Manager Troostwijk Research

Back To Top
×Close search
Zoeken