skip to Main Content

Aantal schadeclaims is een veelvoud van de gebruikelijke hoeveelheid

Aantal schadeclaims op evenementenpolissen is een veelvoud van de gebruikelijke hoeveelheid

De evenementenbranche is één van de bedrijfstakken die sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie louter ‘slecht nieuws’ te horen heeft gekregen van het kabinet met betrekking tot de samen met het RIVM, virologen, intensive careartsen en andere specialisten opgelegde maatregelen om de gevolgen van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Nadat eerder alle congressen, festivals, concerten, sportwedstrijden en andere evenementen waar veel mensen bijeenkomen tot 1 juni 2020 waren afgelast, werd deze periode verlengd tot 1 september a.s.
En het is nog maar de vraag of het daarbij blijft, met alle gevolgen van dien voor de organisatoren van die vele duizenden grote en kleinere evenementen. Immers het niet door kunnen gaan van een evenement, betekent geen inkomsten, terwijl vaak al de nodige kosten zijn gemaakt. En dat is een (financieel) hard gelag, zeker wanneer de organisator geen evenementenverzekering heeft afgesloten.

Maar zelfs wanneer dat wel het geval is, is dat nog geen garantie voor een adequate schadevergoeding, is de ervaring van René Tishauser. Als bedrijfsschade-expert en – consultant bij Troostwijk Expertises staat hij tal van verzekerde bedrijven met een evenementenpolis met raad en daad terzijde bij het indienen van een schadeclaim. En daar heeft hij het momenteel behoorlijk druk mee.

“Het aantal schadeclaims op evenementenpolissen is een veelvoud van de gebruikelijke hoeveelheid. Bovendien kijken verzekeraars nu extra kritisch naar de claims. Dan helpt het voor een verzekerde als er iemand met verstand van zaken met hem of haar meekijkt”.

Klik hier voor de hele interview in het Risk & Business Magazine

Back To Top
×Close search
Zoeken