skip to Main Content

Wat is een onderneming waard?

Hoe wordt de waarde van een onderneming bepaald? Die vraag speelt in het zakelijk verkeer een grote rol. De voornaamste reden om de waarde van een onderneming te bepalen houdt verband met de eigendomsoverdracht van aandelen in een onderneming. Wij begrijpen hoe materiële en vooral immateriële activa invulling geven aan de bedrijfsstrategie van onze klanten, ingrijpen in het risicoprofiel en leiden tot toekomstig rendement.

Waarom?

Alle aspecten

Onze experts betrekken naast de financiële aspecten onder meer ook de markttechnische, organisatorische structurele en technologische elementen, die alleen of gezamenlijk een bedrijf uniek maken, in hun waarderingsoverwegingen.

Daarnaast worden wij vaak ingeschakeld voor waarderingen van de constituerende delen zoals merknamen, octrooien, gebruiksrechten en materiële activa die naar aard en gebruik juist dienen voor een zeer specifieke exploitatie.

Voordelen

Onafhankelijk en objectief

Troostwijk taxeert als marktleider voor alle denkbare bedrijven en instanties. Als onafhankelijk en objectief taxateur voeren wij taxaties uit over de hele wereld.

Een betrouwbare partner

U weet zeker dat een waardering van al uw bezittingen in vertrouwde handen is bij een betrouwbare partner: één van de meest ervaren taxatiebureaus van Nederland.

Uitgebreide ervaring

Wij hebben uitgebreide ervaring met het waarderen van materiële en immateriële activa voor uiteenlopende branches en in een breed spectrum van waarderingssituaties. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Complexe vraagstukken

Onze taxateurs hebben de kennis, expertise en opleiding om complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Corporate ondernemingen hebben bij grensoverschrijdende opdrachten bovendien het voordeel van een centraal aanspreekpunt.

Interessante objecten

Met betrekking tot materiële activa hebben wij zeer interessante objecten gewaardeerd. Te denken valt aan leisure objecten als golfbanen, hotels, sportstadions en – faciliteiten, evenementencomplexen, als ook meer complexe bedrijfsobjecten zoals luchthavens, havens, scheepswerven, mijnen, afvalverbrandingsovens, energieproducenten en procesinstallaties.

Bijzondere specialisatie

Een bijzondere specialisatie betreft de waardering van immateriële activa. U kunt hierbij denken aan:

  • merknamen van consumentengoederen
  • merknamen in business to business markten
  • octrooien van producten of productietechnologie
  • modelrechten, software, auteursrechten
  • ongeregistreerde rechten (bijvoorbeeld technologie, know how)

Onze werkwijze

Opdracht

Nadat het doel en de rapportagevorm van een opdracht zijn vastgesteld, worden het financiële component en de uitvoeringstermijn besproken. Na akkoord van onze opdrachtgever wordt het proces gestart.

Maatwerk

Op basis van uw specifieke vraag met de bijbehorende vertrouwelijke informatie gaan wij voor u aan de slag. We treden daarbij op als uw raadgevende, onafhankelijke deskundige.

In overleg met u formuleren wij een antwoord op uw specifieke vraag. Daarbij leveren wij altijd maatwerk en denken we verder dan de meest voor de hand liggende oplossingen.

Alle branches

Wij hebben veel ervaring in alle branches. Van industrie, het midden- en kleinbedrijf (MKB), multinationals tot gezondheidsinstellingen.

Klanttevredenheid

Troostwijk legt de lat hoog waar het gaat om de kwaliteit van haar producten. Daardoor zijn onze medewerkers voortdurend op zoek naar verbetering in onze dienstverlening.

Na het verzenden van de rapportage nodigen wij onze opdrachtgevers uit om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek.

 

Weet u al wat u nodig heeft? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.
Back To Top
×Close search
Zoeken