skip to Main Content

De risico's in beeld

Bij het laten bouwen of verbouwen van bijvoorbeeld een bedrijfspand komt u onvermijdelijk voor keuzes te staan. Voordat de bouwactiviteiten zijn gestart kan Burghgraef van Tiel, (onderdeel Troostwijk Groep) als onafhankelijk adviseur de risico’s op het gebeid van brand, inbraak en beveiligingsniveau voor u in beeld brengen.

Ook tijdens en na de bouw van uw object kunt u van onze dienstverlening gebruiken maken. We brengen risico’s en consequenties van bijvoorbeeld eventuele wijzigingen duidelijk in beeld. Zodat u op elk moment de juiste keuzes kunt maken.

Onze bouwbegeleiding bestaat uit drie projectfases, tijdens deze fases worden alle mogelijke risico’s geanalyseerd. Een projectfase is ook separaat beschikbaar.

De projectfases

Beoordeling

In deze eerste fase wordt, samen met u, uw architect en aannemer de uitgangspunten doorgenomen van het nog te bouwen of verbouwen object. Onderstaande aandachtspunten zullen onder andere worden behandeld.

  • Gekozen bouwmaterialen
  • Niveau beveiligingsinstallaties (brandgebied)
  • Niveau beveiligingsinstallaties (inbraak- en toegangscontrole)
  • Niveau overige beveiligingen (overspanning)
  • Niveau brand beperkende maatregelen (bijv. brandwerende scheidingen)
  • Beveiligingsniveau procesinstallaties
  • Zonnepanelen
  • Oplevering technische installaties
  • Mogelijke risicoverzwaring door klimaatverandering

Deze fase bestaat uit een gesprek met de betrokken partijen en als alle benodigde informatie is verstrekt, wordt een rapportage opgesteld, waarin de belangrijkste aandachtspunten worden behandeld.

Risicoanalyse

In de twee fase als de bouw in de eindfase zit, kan een risicoanalyse worden opgesteld. Wij maken voor dit onderdeel gebruik van onze full scan rapportage, inclusief gradingmodel. Deze rapportage beschrijft alle relevantie risico’s, beschermingsniveaus en kan worden gebruikt voor de inkoop van uw brandverzekering.

Bedrijfsschadebelang

In de derde fase berekenen wij het nog te verzekeren bedrijfsschadebelang, dat benodigd is voor de zekerheidsstelling van de continuïteit van uw onderneming.  Samen met u en uw verzekeringsmakelaar analyseren wij de afhankelijkheid van uw onderneming van interne en externe factoren en de wijze waarop dit in de bedrijfsschadedekking geïntegreerd kan worden.

Back To Top
×Close search
Zoeken