Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Troostwijk Indexcijfers 3e kwartaal online

De nieuwe indexcijfers voor bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris staan weer online.

Kwartaal op kwartaal zijn de kosten voor woningen en bedrijfsgebouwen/kantoren licht gestegen met respectievelijk 0,1% en 0,6%. Ook de productiekosten voor bedrijfsinventaris liggen licht hoger (+0,2%) ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 zijn de bouwkosten van woningen en bedrijfsgebouwen/kantoren gestegen met respectievelijk 1,3% en 1,2%. De prijsindex voor de bedrijfsinventaris is dezelfde periode met 0,3% gestegen.

De belangrijkste oorzaak van de stijging van de kosten voor bedrijfsgebouwen/kantoren en woningen ten opzichte van vorig jaar is de stijging van de loonkosten. Gemiddeld liggen de loonkosten circa 2% hoger ten opzichte van een jaar eerder. De stijging werd onder andere gedrukt doordat de kosten voor onderaannemers licht daalden. De materiaalprijzen liggen gemiddeld 0,75% tot 1,5% hoger ten opzichte van een jaar eerder. Voor de inventaris geldt dat er sprake is van een licht herstel op de grondstoffenmarkten. Zowel de olieprijzen als de staalprijzen lopen op dit moment licht op. Het herstel is echter wel vanaf een zeer laag niveau. De lonen bleven kwartaal op kwartaal vrijwel ongewijzigd en jaar-op-jaar is sprake van een geringe stijging (0,5% tot 1,5%).

Troostwijk-index (2007 kwartaal 1 = 100)

Toelichting
Bij de bepaling van de indexcijfers maakt Troostwijk gebruik van een aantal informatiekanalen. Uit al deze informatie wordt een samenstelling gemaakt waaruit een gemiddeld indexcijfer wordt verkregen. De indexcijfers die Troostwijk afgeeft zijn algemene cijfers en niet gerelateerd aan een specifiek type vastgoed (bijv. logistiek, productie, kantoorvilla, eengezinswoning, appartement, etc.) of aan een specifieke branche (bijv. metaal, chemie, diensten, etc.).

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer