Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Troostwijk indexcijfers 3e kwartaal online

De nieuwe indexcijfers voor bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris staan weer online.

Kwartaal op kwartaal zijn de kosten voor woningen en bedrijfsinventaris onveranderd gebleven. Alleen de index voor bedrijfsgebouwen en kantoren laat een geringe stijging zien van 0,25%. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014 zijn de bouwkosten van bedrijfsgebouwen/kantoren en woningen gestegen met respectievelijk 0,8% en 0,4%. De productiekosten voor de bedrijfsinventaris steeg ten opzichte van een jaar eerder met 0,4%.

Gemiddeld genomen lagen de lonen in de bouw iets lager dan in het voorgaande kwartaal. Ook de kosten voor de onderaannemer lieten een geringe daling zien. Dit werd echter grotendeels gecompenseerd door licht hogere materiaalprijzen. Met name de kosten voor zink en lood lagen aanzienlijk hoger ten opzichte van het voorgaande kwartaal (+5%). Maar ook de kosten voor metselsteen, koper en kunststof liepen licht op (+3%). De kosten voor staal en bitumen daarentegen daalden met respectievelijk 4% en 2%.
Na de forse prijsdaling sinds medio 2014 heeft de olieprijs zich sinds januari hersteld (+25%). Overigens ligt de prijs nog altijd ruim 40% onder het niveau van medio 2014. Waar de olieprijs zich enigszins hersteld daalden andere grondstoffen juist in prijs. Zo daalde de prijs van hout met circa 2% en ijzererts is sinds 1 januari 2015 zelfs met 32% in prijs gedaald. Dit in combinatie met licht gestegen lonen zorgen er voor dat de kostenindex voor inventaris ongewijzigd bleef. 

Toelichting
Bij de bepaling van de indexcijfers maakt Troostwijk gebruik van een aantal informatiekanalen. Uit al deze informatie wordt een samenstelling gemaakt waaruit een gemiddeld indexcijfer wordt verkregen. De indexcijfers die Troostwijk afgeeft zijn algemene cijfers en niet gerelateerd aan een specifiek type vastgoed (bijv. logistiek, productie, kantoorvilla, eengezinswoning, appartement, etc.) of aan een specifieke branche (bijv. metaal, chemie, diensten, etc.).

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer