Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Troostwijk indexcijfers 1e kwartaal 2015 online

De nieuwe indexcijfers voor bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris staan weer online.

Kwartaal op kwartaal zijn de kosten voor bedrijfsgebouwen/kantoren en bedrijfsinventaris vrijwel onveranderd gebleven. Alleen de index voor woningen laat een geringe stijging zien van net iets boven dan 0,2%. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014 zijn de bouwkosten van bedrijfsgebouwen / kantoren en woningen gestegen met respectievelijk 1,2% en 1,1%.De productiekosten voor de bedrijfsinventaris steeg ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 met 0,9%
  
De belangrijkste oorzaak van de stijging jaar op jaar bij de bedrijfsinventaris zijn de hogere loonkosten (+2,2%). De grondstofkosten zijn ten opzichte van een jaar eerder gedaald. Vooral de olieprijs is in een jaar tijd fors gedaald (-30%). De prijzen voor metaal (c.a. +30%) stegen juist aanzienlijk. De stijging van de bouwkosten werd deels veroorzaakt door hogere loonkosten (+0,4%) en deels door hogere materiaalkosten (+2%). Vooral de prijzen voor zink (+6,8%) en lood (+8,1%) maar ook de kosten voor metselsteen (+2,4%) en verf (+5,1%) lagen hoger. De prijs voor bitumen lag 2,1% lager.  
 
Toelichting
Bij de bepaling van de indexcijfers maakt Troostwijk gebruik van een aantal informatiekanalen. Uit al deze informatie wordt een samenstelling gemaakt waaruit een gemiddeld indexcijfer wordt verkregen. De indexcijfers die Troostwijk afgeeft zijn algemene cijfers en niet gerelateerd aan een specifiek type vastgoed (bijv. logistiek, productie, kantoorvilla, eengezinswoning, appartement, etc.) of aan een specifieke branche (bijv. metaal, chemie, diensten, etc.).
 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer