Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Publicatie View on Value: Het taxeren van vastgoed: de praktijk

Taxeren: de praktijk

In het eerder verschenen artikel ‘Wat is het waard?’ is stilgestaan bij de theorie van het taxeren van vastgoed. In dit artikel beschrijven wij aan de hand van een fictief praktijkvoorbeeld het taxatieproces. Zoals in het vorige artikel naar voren kwam, zijn er drie belangrijke stappen die onder­nomen moeten worden bij het bepalen van de waarde van vast­goed. Allereerst wordt het doel van de taxatie en het bijbehorende waardebegrip geïdentificeerd, ten tweede worden alle relevante gege­vens verzameld en geanalyseerd en ten slotte wordt de waarderings­benadering met bijpassende metho­diek bepaald.

Klik hier voor de gehele publicatie

 

Publicatie in het vaktijdschrift View on Value. Auteurs: Daan van der Velden MSC, junior consultant, Troostwijk Real Estate B.V. & Drs. Ing. Maarten Boef, real estate consultant, Troostwijk Real Estate B.V.

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer