Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Herstel vraag niet-logistieke bedrijfsruimte

Het eerste halfjaar van 2015 liet een duidelijk herstel van de vraag naar niet-logistieke bedrijfsruimte zien. De opname lag 57% hoger ten opzichte van het eerste halfjaar in 2014. Er was een duidelijke toename in het aantal transacties. Tegelijkertijd nam de gemiddelde oppervlakte per transactie achter af.

Dit wordt voor een belangrijk deel verklaard door een toename van de activiteit vanuit het MKB, die gemiddeld kleinere oppervlaktes huren of kopen. Dit blijkt uit het rapport De Nederlandse Bedrijfsruimtemarkt – niet-logistiek eerste halfjaar 2015 van Troostwijk Research.

Ondanks de toegenomen vraag loopt het aanbod nog altijd op. De toename zit vooral in het verouderde gedeelte van de markt, waarvoor nog nauwelijks vraag is. De huurprijzen lieten een licht herstel zien in het eerste halfjaar.

De verschillen per regio zijn echter groot. De beleggingen in niet-logistieke bedrijfsruimte namen sterk af. Vooral het uitblijven van grote portefeuilletransacties is hiervan de oorzaak.

Het volledige rapport De Nederlandse bedrijfsruimtemarkt niet logistiek medio 2015, met daarin de MKB activiteitsmonitor, kunt u hier downloaden.

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer