Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Grote stap voorwaarts: Vastgoedeigenaren gaan transactiedata delen met taxateurs

Bron: Vastgoedjournaal.nl 26-06-2014

De 21 vastgoedeigenaren die nu deelnemen in de Stichting Vastgoeddata StiVAD gaan transactiedata delen met hun taxateurs. De taxateurs van DTZ Zadelhoff, JLL, MVGM, Troostwijk, NAI Netherlands en Dansen Van der Vegt hebben al toegezegd te gaan deelnemen in StiVAD. Ook andere taxateurs staan open voor deelname.

Daarmee is een grote eerste stap gezet in het delen van kennis met verschillende vastgoedpartijen.  Het delen van kennis is één van de 28 aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA). Het is tevens een essentiële stap naar meer markttransparantie, betere waarderingen en daarmee naar meer vertrouwen in de vastgoedbeleggingsmarkt.

Pieter Jager, directeur van StiVAD in een extra toelichting aan VJ: "De beleggers kunnen aangeven welke taxateurs de data mogen inzien. Die krijgen afhankelijk van de toegewezen account (woningen, commercieel vastgoed en allround) toegang tot alle gegevens. Overigens was het toelaten van taxateurs al vanaf het begin van StiVAD het idee, maar nu is er echt gevolg aan gegeven. Het is een belangrijke stap voorwaarts." 

“StiVAD verwelkomt de taxateurs en respecteert de ‘Front Runners-rol’ die zij vervullen”, aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVAD. “Het delen van informatie met taxateurs om te komen tot betere waarderingen is één van de hoofddoelstellingen van de stichting.”

StiVAD beheert inmiddels een omvangrijke database met 455 gemelde beleggingstransacties ter waarde van € 3,6 miljard (koopsommen vrij op naam). Per transactie wordt naast de koopsom en de aanvangsrendementen eveneens informatie geboden over de meest relevante prijsbepalende factoren, zoals onder andere: de omstandigheden van de transactie, de resterende looptijd van de huurovereenkomsten, de grondsituatie en de kwaliteit van het gebouw.

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer