Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

De waardebepalende factoren van fotografie

Dit artikel is geschreven door Daphne Nieuwenhuijse naar aanleiding van het kennis event Fotografie verzameld en verzekerd, dat is georganiseerd door Apresa en Foam op 11 september jl. in Felix Meritis te Amsterdam.
Daphne Nieuwenhuijse is sinds 2008 werkzaam bij Apresa B.V., zij is algemeen taxateur kunst, antiek en kostbaarheden met een specialisatie in fotografie.

Wat bepaalt de waarde van een foto?

De tijd dat de aandacht voor het medium fotografie vooral was gebaseerd op het ontzag voor de techniek is voorbij. Inmiddels verbazen wij ons niet meer over een afdruk van de werkelijkheid. Inmiddels weten we ook dat het beeld dat wij zien levensecht kan lijken, maar evengoed gemanipuleerd kan zijn. Dat is in de negentiende eeuw nog anders. Vanaf het moment dat fotografie bereikbaar is voor een breder publiek en fotostudio’s een vast onderdeel van het straatbeeld zijn, wordt ook dan af en toe de ogenschijnlijke werkelijkheid bewust bewerkt ten koste van de goedgelovige klant. Met simpele trucages bij het ontwikkelen, creëren fotografen schimmige dubbeldrukken in de achtergrond en staan niet alleen de fysiek aanwezige familieleden op de foto, maar zijn ook overleden naasten zichtbaar geworden. Het wordt geloofd en er ontstaat handel in deze macabere familieportretten. Lees hier het gehele artikel.

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer