Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

‘Bij schade altijd een contra-expertise laten uitvoeren’

Het Schademagazine vertelt in onderstaand artikel hoe waardevol een contra-expertise is bij schade.

"Vereniging Eigen Huis adviseert Groningse huiseigenaren met aardbevingsschade om altijd een contra-expertise te laten uitvoeren. Schadetaxaties in opdracht van de NAM blijken niet goed te worden uitgevoerd. Volgens de VEH gaan taxateurs op heel verschillende manieren te werk en hanteren ze geen vast protocol om uiteenlopende soorten schade juist vast te stellen. "De omvang van de schade wordt daardoor dikwijls onjuist of onvolledig ingeschat. De eigenaar loopt dan het risico dat de vergoeding niet toereikend is om de schade aan zijn huis te herstellen." Bij een woonhuis in Warffum zorgde een contra-expertise ervoor dat een eerste schadebedrag van € 14.550 werd opgetrokken naar € 31.830. De NAM vergoedt de kosten van een dergelijke second opinion." 

Volledig artikel

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer