Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Teun van Alebeek - openbare bibliotheek ‘s-Hertogenbosch

In Nederland kunnen rijksmonumenten die niet primair bestemd zijn voor bewoning instandhoudingssubsidie aanvragen voor het planmatig onderhoud. Zo’n subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor het reguliere onderhoud. De Subsidieregeling instandhouding monumenten - die inmiddels de zogenaamde Brim-regeling vervangt - is rechtstreeks op de Erfgoedwet gebaseerd.

De StadsBiEB Centrum in ‘s-Hertogenbosch is gevestigd in een monumentaal pand in de Hinthamerstaat, op een steenworpafstand van de beroemde Sint-Janskathedraal. Troostwijk-adviseurs voerden een taxatie uit op het pand en brachten Teun van Alebeek, al twintig jaar verbonden aan de bibliotheek in ‘s-Hertogenbosch, in contact met de firma Van Draeckeburgh. Die helpt organisaties overheidsgelden effectief te benutten voor de verduurzaming van gebouwen. Van Alebeek: “Mijn contactpersoon bij Troostwijk ondernam direct actie toen hij het vermoeden had dat wij in aanmerking konden komen voor een instandhoudingssubsidie. Na een aantal aanvullende vragen zaten we al snel met Van Draeckeburgh aan tafel.” De subsidie werd in september toegewezen. Het totaalbedrag van ruim 113.000 euro wordt daarbij in vijf tranches toegekend. De bibliotheek moet daar eenzelfde bedrag aan toevoegen de komende jaren.

Van Alebeek: “We zijn erg content met deze subsidie. Het blijft natuurlijk een uitdaging om ook de komende jaren te zorgen voor de middelen om het onderhoud van ons pand te blijven verzorgen. Maar, het begin is er. Ik ben erg onder de indruk van de doortastendheid van de Troostwijk-adviseurs en de Draeckeburgh-specialisten. Het snelle schakelen tussen partijen en de heldere communicatie over het verloop van het traject heeft ervoor gezorgd dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt. Je merkt aan alles dat je te maken hebt met doorgewinterde professionals die weten waar ze ’t over hebben. Het feit dat zij elkaar onderling zo goed weten te vinden draagt sterk bij aan de snelheid van het proces en het eindresultaat.”

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer