Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Mark van Lieshout - Manager Business Control Econosto Nederland

Econosto is een internationale dienstverlener op het gebied van stromingstechniek. Als manager Business Control is Mark van Lieshout verantwoordelijk voor control, finance, ICT, e-business, facilitaire zaken en kwaliteit- en procesverbetering.

Marktconforme huur
“Ik werk sinds 2008 bij Econosto”, vertelt Van Lieshout. “Sinds die tijd hebben wij Troostwijk verschillende taxaties laten uitvoeren. We zijn in 2009 onderdeel geworden van SHV, dat ook ervaring had met de organisatie.” Het pand waar Econosto vandaag de dag is gevestigd werd zo’n dertig jaar geleden door het bedrijf zelf gebouwd. Ruim tien jaar geleden werd besloten tot een sale & lease back constructie. Van Lieshout: “We kregen rond 2016 het gevoel dat de huurprijs wel erg hoog was en niet meer marktconform. Dat was de start van een onderhandelingstraject om te komen tot een situatie waar wij ons beter in konden vinden.”

Specialisten aan het werk
“Wij zijn nu eenmaal geen vastgoedexperts en niet gewend om onderhandelingen te voeren op dat gebied”, vertelt Van Lieshout. “Het was tijd om de specialisten aan het werk te zetten. Eerst hebben we Troostwijk gevraagd een advies te geven over wat nu een marktconforme huur zou zijn voor ons pand. Vervolgens hebben we uit een aantal partijen wederom Troostwijk geselecteerd om de onderhandelingen te gaan voeren.”

Kennis en pragmatisme
Van Lieshout: “De mensen van Troostwijk combineren een sterke inhoudelijke kennis met het op een pragmatische manier afstemmen hoe die kennis in het proces wordt verwerkt en vervolgens omgezet in resultaat. Dat laatste - een concrete vertaalslag - is belangrijk, omdat we nu eenmaal een kennisachterstand hebben waar het gaat om dergelijke vraagstukken. De Troostwijk-specialisten namen ons echt mee in dat proces, waardoor je steeds op een gelijkwaardige manier aan tafel zat. Dat was bijzonder prettig.” Van Lieshout prijst ook de wijze waarop hij en zijn team van ammunitie werden voorzien om interne discussies te kunnen voeren. “Bepaalde beslissingen moeten intern draagvlak hebben. Dan moet je - terecht - met goede argumenten komen. Daar werden wij door het team van Troostwijk keer op keer bij geholpen. Uiteindelijk hebben we een eindresultaat waar alle partijen - intern en extern - tevreden over zijn.

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer