Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Henri van Beerendonk - Supply Chain Director Jiffy Group

Jiffy International AS is een wereldwijd opererende leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Van Beerendonk: “Ik werk sinds 2007 bij dit bedrijf. De huidige Jiffy Group is het resultaat van diverse acquisities. Eén van mijn collega’s werkte in het verleden prettig samen met Troostwijk en toen wij twee jaar geleden een vastgoedadviseur nodig hadden lag het voor de hand deze bekende partij uit te nodigen.” Hij vertelt dat er direct sprake was van een goede match. “Het was een prettig introductiegesprek. De mensen van Troostwijk hebben niet de arrogantie die je nog weleens ziet in de vastgoedwereld.”

Nadat Van Beerendonk op hoofdlijnen een beeld schetste van de uitdagingen die Jiffy had op vastgoedgebied, koppelden de Troostwijk-adviseurs snel terug. “We kregen een helder beeld van het concept en de prijsstelling en die spraken ons direct aan.” Het eerste deel van de opdracht was kort gezegd het vinden van een nieuwe locatie waar alle Nederlandse activiteiten van Jiffy konden worden gecentraliseerd. “In eerste instantie was de gedachte om dit in Moerdijk te doen, maar een haalbaarheidsstudie liet zien dat dit niet ging”, vertelt Van Beerendonk.” Troostwijk zocht en vond een locatie en ging vervolgens - samen met de betrokkenen van Jiffy - een complex traject in. “Troostwijk heeft ons onder meer bijgestaan in de onderhandelingen over de erfpacht en de huurovereenkomst, waarbij we in gesprek waren met diverse partijen, waaronder de gemeente en de belegger. Een zwaar dossier, waarbij we erg veel hebben gehad aan de expertise en ervaring van de mensen van Troostwijk.”

Van Beerendonk vroeg het team ook een koper te zoeken voor de vestiging in Moerdijk. Zo’n twee jaar geleden werd in dat kader al een taxatie uitgevoerd om de haalbaarheid te bepalen. “Troostwijk heeft ons geholpen met een constructie die naar omstandigheden relatieve zekerheid biedt. Zij gaven ons een helder antwoord op de vraag: hoe nemen we verantwoord afscheid van oude schoenen, welke nieuwe kiezen we en welke risico’s zijn daaraan verbonden? Dat gaf ons een prettige basis voor verdere besluitvorming.”

Jiffy Group bevindt zich momenteel in de fase waarbij resterend vastgoed in de markt gezet gaat worden. Ook bij dit proces adviseert Troostwijk. Van Beerendonk: “Dit is een traject waarbij het grote netwerk van deze adviseurs goed van pas komt. Een belangrijk kenmerk van een Troostwijk-team is wat mij betreft dat het bestaat uit mensen met complementaire deskundigheden. Als ik hun werkwijze zou moeten typeren dan komt het woord partnership in me op. Troostwijk werkt niet voor ons, maar vooral met ons. Dat zie je terug in het resultaat.”

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer