Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Frits van Blitterswijk - Risk & Insurance Manager bij LyondellBasell

Frits van Blitterswijk is Risk & Insurance Manager bij LyondellBasell, één van de grootste onafhankelijke chemieconcerns ter wereld. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n $44 miljard. Er werken meer dan 13.300 mensen. Van Blitterswijk werkt al jaren samen met de taxateurs van Troostwijk.  

Toetsen van waarderingen
“LyondellBasell is een zeer kapitaalintensief bedrijf”, vertelt Van Blitterswijk. “Ik houd me binnen de organisatie bezig met de verzekerbare risico’s. Simpel gezegd betekent dit dat ik met mijn team inventariseer wat we moeten verzekeren en hoe we dat moeten doen.” Hij werkt al jaren samen met Troostwijk. “We hebben uiteraard zelf een grote hoeveelheid technische kennis in huis, maar er is met regelmaat behoefte om onze waarderingen te kunnen toetsen. Daarvoor maken we graag gebruik van de deskundigen van Troostwijk. Zij fungeren vaak als sparring partner.“ Hij benadrukt dat bij een basischemiebedrijf met name taxatie van de installaties essentieel is. Van Blitterswijk: “Dat is specialistisch werk. Je moet niet alleen begrijpen wat zo’n installatie doet, maar je hoort ook kennis van de industrie te hebben en moet bovendien weten wat daar wereldwijd gebeurt. Ervaring is essentieel.” 

Doorgewinterd en deskundig
“Een van de kenmerken van bedrijven als LyondellBasell is dat je een waardering niet alleen gebruikt als input voor een verzekeraar, maar ook om schadescenario’s te berekenen. Wij vragen Troostwijk ons te helpen bij de overweging wat het effect kan zijn van dergelijke  scenario’s.  Zo’n risicoanalyse is voor ons ook een instrument om voor een plant te bepalen hoeveel verzekeringslimiet er moet worden ingekocht.” Hij omschrijft de mensen van Troostwijk als doorgewinterd en deskundig. “We krijgen ervaren taxateurs over de vloer. Wat we erg waarderen – en waarin zij ook onderscheidend zijn  – is dat de adviseurs zich niet beperken tot waarnemingen op papier. Je kunt je waardering natuurlijk baseren op de financiële administratie van een bedrijf, maar het voordeel van Troostwijk is dat zij op de locatie zelf kijken wat er staat, dat ook herkennen, een logische indeling maken en op die manier tot een goed onderbouwde waardering komen die voor ons werkbaar is. Dat gaat een stuk verder dan het geven van een financiële waardering van je activa. Het is iets wat we niet zomaar aan iedereen overlaten.”

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer