Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Waarom taxeren

Waarom gebouwen taxeren?

Waarderingsgrondslag
De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In veel gevallen wordt hieraan onbewust voorbijgegaan. Veelal gehanteerde waarden zijn o.a. aankoopwaarde, historische kostprijs/bouwkosten of actuele waarde. Het risico van onderverzekering is hierbij zeer groot. De objectieve waardebepaling middels taxatie sluit dit uit.

Standaard indexering
Een standaard indexering leidt jaarlijks tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor uw gebouw te hoog kan zijn, is de kans op oververzekering, dus teveel premiebetaling, reëel aanwezig. Periodieke taxatie garandeert ten allen tijde een juiste verzekerde waarde! 

Investeringen
Wanneer er geld in een gebouw is geïnvesteerd hoeft dit niet altijd eenzelfde bedrag aan waardestijging tot gevolg te hebben. In de geldsom die is uitgegeven kunnen bijvoorbeeld sloopkosten, rentekosten e.d. zijn opgenomen. Of het betreft een vervanging van iets dat al waarde had. Deze bedragen kunnen de verzekerde waarde aanzienlijk "vervuilen". Door een taxatierapport te laten opstellen vermijdt u het risico teveel te verzekeren.

Nieuw voor oud
Bij een open polis, dus zonder geldig rapport, bestaat de mogelijkheid dat experts van verzekeraar na een schade “aftrek nieuw voor oud” kunnen gaan toepassen. De argumenten kunnen zijn dat de dakbedekking toch al, gezien de ouderdom, aan vervanging toe was. Dat het schilderwerk ook al nodig gedaan moest worden (dit kan spelen zodra er restanten zijn waarbij zichtbaar is dat het schilderwerk niet optimaal is). Dit kan voor meerdere elementen het geval zijn.

Waarom inventarissen taxeren?  

Waarderingsgrondslag
Met een geldig rapport is de basis voor een uitkering te allen tijde de door Troostwijk getaxeerde waarde. De getaxeerde waarde voor inventarissen kan zijn:            
-   nieuwwaarde
-   vervangingswaarde  (het bedrag dat na een schade nodig is om een     gelijkwaardig alternatief te kunnen kopen)

Dagwaarde
Zonder taxatierapport is in de regel de uitbetaling op basis van de lagere dagwaarde, wanneer  deze minder is dan 40% van de nieuwwaarde. Dus naarmate de inventarissen ouder worden zal de hoogte van de uitkering steeds lager zijn. Bij een schade moet u vaak in één keer veel zaken nieuw aanschaffen. De ervaring leert dat dit bedrijven snel in financiële moeilijkheden kan brengen als er geen aanzienlijke financiële reserves zijn. 

Geen discussie
Vooraf is door een onafhankelijk deskundige vastgesteld en vastgelegd welke inventarissen op de desbetreffende locatie aanwezig was. Hierover kan na een calamiteit geen discussie ontstaan. De bewijslast ligt niet meer bij de verzekerde!

Met een taxatierapport heeft u als verzekerde de zekerheid dat verzekeraars de vooraf getaxeerde waarde hanteren gedurende de looptijd van het rapport. Zodoende kunt u zo snel mogelijk doorgaan met uw bedrijfsactiviteiten. 

Kortom: onze ervaren taxateurs staan garant voor een betrouwbaar, actueel taxatierapport en een sterkere positie als u onverhoopt toch door schade wordt getroffen.

* binnen enkele minuten ontvangt u een verzekeringstaxatie offerte op maat in PDF!

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer

Actueel

Troostwijk Index eerste kwartaal 2018

- 03/01/2018 -

Troostwijk Research publiceert vandaag de Troostwijk Index voor het eerste kwartaal van 2018. De index - speciaal ontwikkeld voor de verzekeringsbranche - geeft op basis van de ontwikkeling van de kostprijs van bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris een indicatie voor de kosten van verzekeringen voor deze objecten.

Kwartaal op kwartaal zijn de bouwkosten voor zowel woningen als bedrijfs-

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!