Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Vereniging van Eigenaren (V.v.E.)

In 1951 is de Appartementswet (Woningwet) ingevoerd. Daarin werd voor elk appartementsgebouw een Vereniging van Eigenaren (V.v.E) verplicht gesteld. Deze vereniging is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex en de onderlinge verdeling van de kosten en taken. Bij de koop van een appartement koopt u geen eigendomsrecht maar een appartementsrecht. Dit recht vertegenwoordigt juridisch een aandeel in het gemeenschappelijk bezit van het gebouw. U bent dus altijd, wanneer u een appartement (srecht) koopt, van rechtswege lid van een V.v.E. Het doel van een V.v.E. is in de wet als volgt omschreven: ‘Het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars.’ 

Deze gemeenschappelijke belangen kunnen zijn:
•    het onderhoud van het gebouw, zoals het schilderwerk, het schoonmaken en het dak;
•    het verzekeren van het gebouw;
•    het onderhoud van de technische installaties, zoals de centraleverwarming, de lift, etc. 

Zoals eerder al benoemd draagt de Vereniging van Eigenaren zorg voor een juiste verzekering van een appartementencomplex. Dit is wettelijk verplicht. Of het nu gaat om een portiek met 3 woningen of om een flatgebouw met honderden appartementen.
Om ervoor te zorgen dat de verzekering de juiste dekking biedt, wordt de herbouwwaarde van het gebouw vaak om de 6 jaar opnieuw vastgesteld. Om volledig te worden geaccepteerd door de verzekeraar, en het risico op onderverzekering te vermijden, moet de taxatie worden uitgevoerd door een deskundige taxateur.


De V.v.E. sluit een verzekering af die schade aan het appartementencomplex dekt in geval van brand of ander onheil. De waarde van het gebouw moet worden getaxeerd om één of meerdere redenen:

•      taxatie verplicht door de verzekeraar
•      vaststellen van de verzekeringspremie
•      voorkomen van onderverzekering
•      voorkomen te hoge verzekerde waarde (oververzekering) en dus te hoge premie
•      uitsluiten van privé aansprakelijkheid bestuurders
•      vaststellen van schade

Taxatie voor brandverzekering / opstalverzekering
De verzekering die de V.v.E. heeft voor uw appartementencomplex heeft afgesloten heet een opstalverzekering. Deze wordt in de volksmond ook wel brandverzekering genoemd, maar biedt dekking tegen meer dan alleen de gevolgen van brand.
Om ervoor te zorgen dat bij brand of een andere calamiteit de gehele schade wordt vergoed, mag er geen sprake zijn van onderverzekering. Maar u wilt ook niet teveel premie betalen, dus oververzekering is ook niet gewenst.

Privé aansprakelijkheid bestuurders
Wanneer bij schade blijkt dat er sprake is van onderverzekering, en de waarde van het complex is niet door een deskundige taxateur vastgesteld, dan kan het zijn dat er sprake is van nalatigheid van het bestuur. Het deel van de schade dat niet door de verzekering wordt uitgekeerd, wordt dan mogelijk in privé verhaald op de bestuurders van de V.v.E. Dit valt bijna nooit onder de dekking van de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering.
Het is daarom van groot belang dat de waarde van uw complex door een deskundige taxateur wordt vastgesteld.

Kortom: onze ervaren taxateurs staan garant voor een betrouwbaar, actueel taxatierapport en een sterkere positie voor uw bestuur als het appartementencomplex door schade wordt getroffen.

* binnen enkele minuten ontvangt u een verzekeringstaxatie offerte op maat in PDF!

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer

Actueel

Troostwijk Index eerste kwartaal 2018

- 03/01/2018 -

Troostwijk Research publiceert vandaag de Troostwijk Index voor het eerste kwartaal van 2018. De index - speciaal ontwikkeld voor de verzekeringsbranche - geeft op basis van de ontwikkeling van de kostprijs van bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris een indicatie voor de kosten van verzekeringen voor deze objecten.

Kwartaal op kwartaal zijn de bouwkosten voor zowel woningen als bedrijfs-

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!