Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

BRIM Subsidie

Voor het onderhoud van monumenten

Het onderhouden of restaureren van monumenten is kostbaar. Het behouden van authentieke elementen vraagt veel aandacht en een flink deel van de onderhoudsbegroting. Veel eigenaren van een rijksmonument zijn niet op de hoogte van de subsidiemogelijkheden voor renovatie en onderhoud. Met een gedegen plan kan subsidie worden gevraagd voor de helft van de onderhoudskosten voor monumenten.

Nederlands cultureel erfgoed
Nederland heeft een rijke historie die goed zichtbaar is: er zijn bijna 62.000 monumenten in ons land. Een monument is minimaal 50 jaar oud. Meer dan de helft van de monumenten bestaat uit woningen, het overige deel heeft een andere functie. Denk aan kerken, kastelen en landhuizen, maar ook kantoren, zorg-, bestuurs- en handelsgebouwen.

Hoe werkt de SIM/BRIM subsidie?
De subsidie is beschikbaar voor iedereen: particuliere eigenaren, stichtingen, institutionele beleggers en buitenlandse rechtspersonen. De subsidie is bedoeld voor sober en doelmatig onderhoud. Verbeteringen worden niet gestimuleerd. Met een subsidieaanvraag wordt gestuurd in de richting van het noodzakelijke onderhoud. Zo moet het meest urgente bouwtechnische onderhoud eerst worden uitgevoerd. Deze posten zijn waarschijnlijk voor u als gebouweigenaar ook het meest urgent en in de praktijk passen deze werkzaamheden goed in de bestaande onderhoudsplannen. De subsidie geeft een vergoeding van 50% op de kosten en is daarmee een stimulans voor goed huismeesterschap voor uw monument. Klik hier voor een praktijkvoorbeeld.

Maximum subsidie op basis van Herbouwwaarde
De Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed gaat uit van een jaarlijkse onderhoudsbehoefte van 0,5% van de bouwkundige waarde van het gebouw. De bouwkundige waarde wordt ook wel de herbouwwaarde genoemd. De subsidie wordt aangevraagd voor een periode van 6 jaar. De maximaal op te voeren onderhoudskosten bedraagt daarmee 3,0% van de herbouwwaarde. De subsidie bedraagt 50% en is daarmee maximaal 1,5% van de herbouwwaarde. Een goede en actuele herbouwaarde per monumentnummer is een vereiste van de subsidieaanvraag. In het geval van een monumentaal complex met meerdere monumentale bouwdelen of onderdelen moet de herbouwwaarde gesplitst worden.

Onze dienstverlening
Troostwijk kan met haar partner onderzoeken of u de subsidie kunt aanschrijven. Daarnaast kunnen we zorgen voor een goed onderbouwde aanvraag voor de herbouwwaarde en het bouwkundige onderhoudsplan.

De subsidietender sluit in maart 2018. Meld uw project nu aan om te onderzoeken of uw project in aanmerking komt.  Aanmelden kan via onderstaande button.

 

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer

Actueel

SWERMA Stockholm

- 19/03/2018 -

Troostwijk Groep is met ingang van maart 2018 één van de drie hoofdsponsors van SWERMA (Swedish Risk Management Association) geworden.

Samen met AIG en Aon zal Troostwijk educatieve sessies verzorgen voor SWERMA leden.

Afgelopen week was Troostwijk aanwezig op het Risk Forum van SWERMA in Stockholm. Onderstaand de foto van de bestuursleden en sponsoren.

 

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!