Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Bedrijfseconomische taxaties product informatie

Een standaardtaxatie bestaat niet, een standaardrapport dus ook niet. Het taxatierapport dat u van ons ontvangt, voldoet aan de hoogste (internationale) kwaliteitseisen.

Onze taxaties bieden oplossingen bij: Jaarrekeningen, financieringen, beleggingstransacties, fusies en overnames, aanhuur- en verhuurtransacties, fiscale doeleinden en onteigeningsvraagstukken.

Troostwijk biedt door de aanwezigheid van kennis op veel terreinen twee combinaties van taxaties die in de Nederlandse markt vrijwel uniek zijn. 

Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor bedrijfseconomische doelen een taxatie van zowel roerende- als ook onroerende zaken te laten uitbrengen. Hier treedt het voordeel op dat de taxaties goed op elkaar worden afgestemd omdat niet twee verschillende taxatiebureaus nodig zijn.   

Daarnaast kan ook een combinatie gemaakt worden van een verzekeringstaxatie en een taxatie voor een bedrijfseconomisch doel. Ook dit zal in de uitvoering voor de cliënt eenvoudig zijn en minder kostbaar dan twee afzonderlijke taxateurs inschakelen.

Uitgebreide rapportage 

  • Deze taxatie kent een rapportage waarbij alle risico’s van het object uitgebreid op waarde worden bepaald in een volledig taxatierapport. Het rapport is gestandaardiseerd qua inhoud, waarbij alle objecten een uitgebreide omschrijving met waardering kennen.
  • De rapportage voldoet aan alle (inter)nationale richtlijnen. Deze taxatie is benodigd voor onder andere het aanvragen van een financiering.

Quick-scan / A4 rapportage 

  • Deze taxatie van onroerende zaken kent een rapportage waarbij de waarde op twee pagina's wordt gerapporteerd. De omschrijving is kort, het rapport kent een essentialia blad met de waarde, een rekenblad en begeleidende foto’s voor de herkenbaarheid.

Desktop 

  • Desktop: deze taxatie vindt plaats zonder fysiek bezoek ter plaatse. Wij maken daarbij gebruik van betrouwbare beschikbare data die openbaar is of door cliënt wordt aangeleverd.

Advies/raadgevend

  • Deze taxatie kent een rapportage waarbij het 0-moment - zijnde de waardering - wordt aangevuld met een sterkte-zwakte analyse en kansen-bedreigingen worden benoemd. Het rapport omvat een advies waarbij de analyse van de taxateur zal leiden tot een scenario voor onderzoek naar de mogelijkheden voor het object. De taxateur zal als raadgever een advies schrijven waarop besluiten kunnen worden genomen.

Second opinion

  • Deze taxatie kent een rapportage waarbij er al eerder getaxeerd is door een andere partij. Deze vorm van rapportage is mogelijk na aanlevering van een volledige taxatie waarbij wij de uitgangspunten van het andere taxatierapport beoordelen. Deze rapportage vindt plaats in briefvorm.
  • De rapportage vindt meestal plaats bij twijfel over een reeds uitgevoerde taxatie. Het biedt een extra controle op de in het rapport gehanteerde uitgangspunten.

Markttechnische update (ROZ-IPD benaming)

  • Deze taxatie kent een rapportage waarbij de getaxeerde bedragen per object worden gerapporteerd. Deze vorm van rapportage is alleen mogelijk bij waarderingen die eerder door ons zijn uitgevoerd in het kader van de ROZ-IPD. 
  • De rapportage vindt meestal plaats bij grote ondernemingen (multinationals) of eigenaren/portfoliomanagers die meerdere objecten tegelijk door ons laten waarderen in een jaarlijks terugkerende cyclus.

 

 

 

Offerte aanvragen?

Geinteresseerd in onze diensten?

Vraag nu een offerte aan

Troostwijk Taxaties in het kort

Sinds de start in 1930 zijn wij uitgegroeid tot één van Nederlands grootste taxatie- en expertisebureaus.

Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Groningen werken ruim 200 medewerkers dagelijks aan onze gezamenlijke missie: Het leveren van de juiste informatie en adviezen of het optimale onderhandelingsresultaat, waardoor onze opdrachtgevers de beste beslissingen kunnen nemen.


Lees meer

Internationaal

ArcaLaudis

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt Troostwijk haar klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het eigen internationale taxatienetwerk dat de naam ArcaLaudis draagt, speelt hierbij een grote rol. Dit netwerk bestaat uit eigen Troostwijk vestigingen of exclusieve samenwerkingsverbanden in economisch belangrijke gebieden in de wereld.


Lees meer

Research

Onderzoek staat centraal binnen Troostwijk Taxaties.

De afdeling Research voert permanent onderzoek uit naar de ontwikkelingen en trends in de markt. Het vastleggen en verrijken van data leidt tot een bron van unieke kennis. Hiermee assisteren wij onze klanten. Het geven van gedegen, goed onderbouwde en accurate waarderingen en adviezen is van essentieel belang.


Lees meer

Actueel

Troostwijk Index eerste kwartaal 2018

- 03/01/2018 -

Troostwijk Research publiceert vandaag de Troostwijk Index voor het eerste kwartaal van 2018. De index - speciaal ontwikkeld voor de verzekeringsbranche - geeft op basis van de ontwikkeling van de kostprijs van bedrijfs- en kantoorgebouwen, woningen en bedrijfsinventaris een indicatie voor de kosten van verzekeringen voor deze objecten.

Kwartaal op kwartaal zijn de bouwkosten voor zowel woningen als bedrijfs-

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!