Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Taxaties

De waarde van kunst, antiek en kostbaarheden inschatten is een vak apart. We onderscheiden hierin twee soorten waarderingen: verzekeringstaxaties en economische waarderingen. Een verzekeringstaxatie van uw kostbare kunstwerken voorkomt discussie en problemen met de verzekeraar als het erop aankomt.

Diefstal en brand- water- of andere schade leiden vaak tot problemen tussen verzekerde en verzekeraar als de waarde van de verzekerde objecten van te voren niet volledig, of niet goed is vastgelegd. Laat daarom altijd een taxatierapport opstellen. Dat voorkomt problemen en specificeert de objecten die onder de categorie kunst- antiek en kostbaarheden vallen. Indien gewenst worden de overige objecten toegeschreven aan de huishoudelijke inboedel. Bij uw tussenpersoon kunt u informeren of voor de verzekering van uw eigendommen een taxatierapport gewenst is.

direct een verzekeringstaxatie aanvragen

Economische waardering

Een economische waardering wordt uitgevoerd ten behoeve van successie, onderlinge verdeling, vrijwillige verkoop en andere doelen met een economische inslag. Doorgaans worden deze waarderingen gebaseerd op de waarde in het economisch verkeer; “Het bedrag dat bij aanbieding ter verkoop op de voor de zaak meest geschikte wijze, na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed, dan wel door de koper zou zijn ontvangen.”

Tussen de verzekerings- of vervangingswaarde en de waarde van een object in het economisch verkeer, kan een zeer groot verschil zitten.

'Direct een economische waardering aanvragen

Taxaties

 

Lees meer

Risico-inspectie

 

Lees meer

Rapportage

en Acceptatie

Lees meer

Werkwijze

en Medewerkers

Lees meer

Over Apresa

 

Lees meer

Offerte

 

Vraag direct een offerte aan

Actueel

FIRA Platform

- 07/03/2018 -

Troostwijk hecht veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Met het Bronzen MVO rapport van het FIRA platform maakt Troostwijk haar duurzaamheidsprestaties en toekomstplannen transparant voor belanghebbenden. FIRA is een erkend platform, waar op dit moment ruim 200 bedrijven, van MKB tot en met multinationals, zich hebben laten registreren.

Certificering

FIRA heeft al onze uitgangspunten geverifieerd en dat heeft geresulteerd tot de eerste certificering: Brons.

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!