Calamiteiten nummer

088-666 6666 dag en nacht

Rapportage

Wat wordt gerapporteerd?
In de waardegrondslag van de te taxeren objecten, wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds de kunst, antiek, sieraden en overige kostbaarheden en anderzijds de huishoudelijke inboedel.

Kunst, antiek en kostbaarheden
Kunst, antiek en kostbaarheden hebben een antiquarische of zeldzaamheidswaarde en worden daarom niet op basis van nieuwwaarde getaxeerd, maar op vervangingswaarde. Deze objecten worden in een taxatierapport apart genoemd en omschreven met een separaat taxatiebedrag.

Huishoudelijke inboedel
De huishoudelijke inboedel wordt kort omschreven en gewaardeerd op basis van nieuwwaarde, dat wil zeggen het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van nieuwe zaken van hetzelfde soort en gelijkwaardige kwaliteit.

Sieraden en horloges
Binnen reguliere inboedelpolissen geldt een maximaal bedrag per object voor de schadevergoeding van sieraden en horloges. Wanneer de waarde van uw sieraden en horloges dit bedrag overstijgt, raden wij aan deze objecten aanvullend te verzekeren en een taxatierapport te laten opmaken.

Acceptatie

Apresa rapporteert volgens de hoogste norm qua omschrijvingen en detaillering, waardoor de taxatierapporten door alle verzekeraars worden geaccepteerd.

Onze taxatierapporten zijn standaard conform artikel artikel 7:960 BW BW waarin vastgelegd is dat een onafhankelijke deskundige de voorwerpen vooraf inspecteert en waardeert. Met een dergelijk rapport voorkomt u discussie en kunt u een soepele schaderegeling tegemoet zien.

Verzekeringsmaatschappijen hanteren in het algemeen een geldigheidsduur van drie jaar voor een taxatierapport. Daarom ontvangt u, vóór de geldigheid van uw Apresa taxatierapport verloopt, bericht van ons voor een hertaxatie. Bij de hertaxatie worden de objecten opnieuw gewaardeerd naar de op dat moment geldende waarden.

Taxaties

 

Lees meer

Risico-inspectie

 

Lees meer

Rapportage

en Acceptatie

Lees meer

Werkwijze

en Medewerkers

Lees meer

Over Apresa

 

Lees meer

Offerte

 

Vraag direct een offerte aan

Actueel

FIRA Platform

- 07/03/2018 -

Troostwijk hecht veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Met het Bronzen MVO rapport van het FIRA platform maakt Troostwijk haar duurzaamheidsprestaties en toekomstplannen transparant voor belanghebbenden. FIRA is een erkend platform, waar op dit moment ruim 200 bedrijven, van MKB tot en met multinationals, zich hebben laten registreren.

Certificering

FIRA heeft al onze uitgangspunten geverifieerd en dat heeft geresulteerd tot de eerste certificering: Brons.

Lees meer

Offerte

Geinteresseerd in een van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Het is van groot belang om de waarde van uw eigendommen nauwkeurig te laten taxeren én vastleggen voordat u een verzekering afsluit. Alleen de combinatie van de juiste verzekeringspolis en een deskundig opgesteld taxatierapport conform artikel 7:960 BW, verzekert u van een optimale dekking.

Indexcijfers (excl. btw) per 1 januari 2018

Bedrijfsinventaris Bedrijfsgebouwen Woningbouw
Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taxaties, Contra-expertises, vastgoedadvies en risicoanalyses. Meld u nu aan!